Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální.

Spisová a archivní služba - online kurz

kurz

Základní info

Spisová a archivní služba - aktuálně - školení zaměřené na ukládání a vyřazování dokumentů určené pro veřejnoprávní a soukromoprávní organizace – nejen pro začátečníky.

Obsah semináře:

Seznámení posluchačů s legislativou, která souvisí s archivní a spisovou službou: novelizované znění archivního zákona a vyhlášky o spisové službě s platností od 1. 2. 2022.

Představení stávající archivní sítě a aktuální terminologie spisové služby. Vysvětlení povinností, které vyplývají pro veřejnoprávní a soukromoprávní původce z aktuálního znění archivního zákona. Představení způsobů vedení spisové služby. Zodpovězení otázky: Kdo musí vést spisovou službu v elektronické podobě a kdo v listinné podobě?

Vysvětlení základních principů vedení spisové služby v elektronické a listinné podobě. Seznámení posluchačů se způsoby ukládání dokumentů (příruční registratury, spisovny, ukládání dokumentů v digitální podobě).

Vysvětlení správného postupu při vyřazování dokumentů v listinné i digitální podobě a upozornění na nejčastější chyby, ke kterým dochází při přípravě a následném provádění skartačního řízení.
Objasnění úlohy spisového řádu a spisového a skartačního plánu a vysvětlení způsobu jeho tvorby. Seznámení posluchačů se skartačními lhůtami vybraných typů dokumentů. Upozornění posluchačů na sankce, které mohou následovat při porušení ustanovení archivního zákona. Návrh osvědčeného postupu, který vede ke splnění výše zmíněných povinností. Příklady z praxe. Diskuse, dotazy.


UPOZORNĚNÍ:

Přístupové údaje ke školení budou zaslány na email uvedený v přihlášce cca dva dny před školením.

Spisová a archivní služba - online kurz

Vybraný termín:

8.9.2022  Jihomoravský kraj Upřesnující informace k termínu

Cena

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.